آلومینیوم چیست

حالت مطالعه
آلومینیوم چیست | ویژگی و کاربردهای آلومینیوم | انواع آلومینیوم در ایران
اگر در مورد ویژگی ها و کاربردهای آلومینیوم چیزی نمی دانید، حتما مقاله آلومینیوم چیست را مطالعه کنید تا با انواع آلومینیوم در ایران و تاریخچه آن آشنا شوید.
بهترین خدمات ریخته گری آلومینیوم را از شرکت ریخته گری سامی دریافت کنید. 09107733349

اگر نمی دانید آلومینیوم چیست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله بصورت مفصل در مورد ویژگی های این عنصر صحبت خواهیم کرد.

اگر تا به حال نام عنصر آلومینیوم را نشنیده اید، یا در مورد خاصیت و ویژگی های این عنصر پر کاربرد چیزی نمی دانید، با ما باشید تا در مورد آلیاژهای این عنصر اطلاعاتی جامع در اختیار شما قرار دهیم.

آلومینیوم چیست؟

برای آشنایی با آلومینیوم بهتر است در ابتدا بدانید آلومینیم چیست؟

املای درست آلومینیوم، (Aluminium) بوده که با نماد شیمیایی AI نشان داده می شود. آلومینیوم در اصل یکی از عناصر جدول تناوبی با عدد اتمی 13 است. چگالی آلومینیوم تقریبا یک سوم چگالی فولاد می باشد. این عنصر از گروه فلزات با چکش خواری خوب و سطح نقره ای است.

عنصر آلومینیوم بعد از عنصر اکسیژن و سیلیون در مرتبه سوم از فراوان ترین عنصر بر روی پوسته کره زمین می باشد. آلومینیوم خالص بسیار واکنش پذیر بوده و به همین دلیل میزان آلومینیوم خالص بسیار کم و یافت آن دشوار است. آلومینیم یا AI در حالت آزاد یک فلز گرانبها و ارزشمند تر از طلا محسوب می شود.

سازه های اجرایی با فلز آلومینیوم، در صنعت هوانوردی و حمل و نقل جاده ای و ریلی نقش پر رنگی داشته و وجود این عنصر در پایداری و مقاومت سازه الزامی است.

تاریخچه آلومینیوم

تاریخچه آلومینیوم

ترکیبات آلومینیوم در اوایل توسط مصری ها برای رنگ ها و لوازم آرایشی و دارو در صنعت پزشکی به کار گرفته می شد. سنگ معدن آلومینیوم یا آلومینیوم در واقع همان آلوم بود که از قرن پنجم قبل از میلاد کاربرد داشت. در آن زمان از سنگ معدنی آلوم به عنوان موزائیک رنگ رزی و یا رشته هایی برای پوشاندن زخم ها مورد استفاده قرار می گرفت.

سنگ معدن آلوم برای موارد پزشکی و پوشش چوب یا مواد شیمیایی نیز کاربرد داشت. فلز آلومینیوم برای اولین بار توسط “هانس کریستین ارستد” معرفی گشت.

استخراج آلومینیوم

نحوه استخراج آلومینیوم موضوعی مهم و قابل اهمیت است. همان طور که گفته شد آلومینیوم فلزی بسیار واکنش پذیر بوده و نحوه استخراج و جداسازی آن بسیار قابل تامل است. به طور کلی به کمک کربن می توان آلومینیوم را از سنگ بوکسیت جدا سازی کرد. برای استخراج آلومینیوم بهتر است سنگ بوکسیت را درون یک محلول قرار داده و به نقطه ذوب بالایی در حدود 2000 درجه سانتی گراد رسانده تا بتوان به راحتی با استفاده از برق کافت، آلومینیوم خالص را جدا سازی کرد.

ویژگی های فلز آلومینیوم

ویژگی های فلز آلومینیوم

به طور کلی آلومینیوم فلزی نرم، سبک و بسیار قوی است. از مهمترین خواص اصلی آلومینیوم می توان به جرم حجمی کوچک یا به عبارتی جرم مولکولی کم و مقاومت در برابر خوردگی را نام برد. این ویژگی سبب شده تا آلومینیوم خالص در ساخت درب و پنجره رونق بسیاری داشته باشد.

چکش خواری و سیالیت آلومینیوم و آلیاژهای آن سبب شکل پذیری خوب این محصول بدون شکنندگی می گردد. قطعات آلومینیومی با جدار نازک، از طریق ریخته گری تحت فشار تولید گشته و قابلیت تغییر شکل در حالت سرد را نیز دارد.

در همین حوزه ما به عنوان یک شرکت ریخته گری معتبر، تمام خدمات ریخته گری آلومینیوم را به بهترین شکل و با بهترین قیمت انجام می دهیم. برای کسب مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 09107733349

مقاومت الکتریکی آلومینیوم به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از مس و دیگر فلزات رسانا است. از مشخصه مقاومت الکتریکی آلومینیوم برای تولید خطوط برق فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرد. اما در اغلب کاربری ها نیز به علت نقطه ذوب یا دمای ذوب آلومینیوم کم بوده و ضریب انبساط زیاد آلومینیوم استفاده از این فلز رسانا و هادی محدودیت محسوب می شود.

آلومینیوم جزء فلزاتی بوده که قابلیت اشتعال و آتش گیری را ندارد. و وزن سبک آلومینیوم سبب راحتی در حمل و نقل این فلز شده است. رنگ آلومینیوم نقره ای یا خاکستری مات است که کدری آن بیشتر به علت وجود لایه اکسیداسیون روی سطح است. باید بدانید که فلز آلومینیوم قابلیت بازتاب نور را دارد.

از دیگر ویژگی های فلز آلومینیوم خاصیت ارتجاعی آن است. عنصر آلومینیوم بعد از هر ضربه و یا نیرو دوباره به حالت اولیه بر می گردد. قیمت مناسب آلومینیوم سبب استفاده گسترده از این فلز در صنایع مختلف گشته است. آلومینیوم همانند برخی دیگر از فلزات سمی نبوده و حساسیت زا نمی باشد و در صورت استفاده و کارکرد آن علائمی از مسمومیت مشاهده نگردیده است.

از دیگر خواص فلز آلومینیوم مقاومت بالای فلز در برابر خوردگی است. فلز آلومینیوم به عنوان ششمین فلز انعطاف پذیر در جهان و جدول تناوبی شناخته می شود. این عنصر غیر مغناطیسی بوده و قابلیت جرقه زنی ندارد. آلومینیوم قابلیت اتصال به روش جوش کاری، لحیم کاری، چسب کاری و پرچ را دارد.

کاربردهای آلومینیوم

کاربردهای آلومینیوم

آلومینیم از نظر ساختاری و کیفیت، کاربردی ترین فلز بعد از آهن است. آلومینیوم در صنعت کاربرد فراوانی داشته اما به طور کلی برای بیان مهمترین کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در سال های اخیر استفاده از آلیاژهای آلومینیوم برای ساخت بدنه اتومبیل رشد چشمگیری داشته است. علت آن هم کاهش مصرف سوخت و وزن خودرو است.

صنایع دریایی: که پر کاربردترین فلز به علت سبکی و مقاومت در برابر خوردگی، برای تولید موتورها و قطعات قایق ها محسوب می گردد.

بسته بندی: جهت بسته بندی مواد غذایی از جمله کنسروها. صنعت بسته بندی دومین متقاضی فلز آلومینیوم پس از صنعت حمل و نقل در جهان است.

صنایع حمل و نقل: به طور مثال ریل و واگن های قطار از جنس آلومینیوم است.

صنعت ساختمان: که بدلیل عمر طولانی و مزیت های زیاد عنصر آلومینیوم رونق زیادی در بازار ساخت و ساز دارد. امروزه بیش از 35 درصد از آلومینیوم های مصرفی در صنعت ساخت و ساز مورد مصرف قرار می گیرد. وزن پایین، شکل پذیری مناسب و مقاومت بالا در برابر خوردگی از جمله مزیت های مهم آلومینیوم در صنعت ساخت و ساز محسوب می گردد.

برای تهیه انواع عایق و به عنوان یک رسانای خوب گرمایی

ساخت هواپیماهای تجاری و نظامی به جهت مقاومت بالای این فلز در برابر کشش

تصفیه و گالوانیزه کردن فولاد

در صنایع برق و دکل کابل های فشار قوی و خطوط انتقال نیرو

انواع آلومینیوم

انواع آلومینیوم

آلومینیوم بیشتر به لحاظ آلیاژی گرید بندی شده و به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. انواع آلومینیوم برای مصارف مختلفی کاربرد دارد.

انواع آلومینیوم بر حسب شکل

در یک دسته بندی کلی بر حسب نام و شکل این فلز، آلومینیوم در اشکال ورق، شمش، ورق کامپوزیت آلومینیوم، رول آلومینیوم، انواع آلیاژ آلومینیوم، صفحات آلومینیوم و پروفیل آلومینیم تقسیم بندی می گردد. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله جامع معرفی آلیاژ آلومینیوم را مطالعه کنید.

ورق آلومینیوم، یکی از انواع پر مصرف آلومینیوم است که برای حیطه های بسیاری از جمله خودرو سازی، پنل و تعمیرات کامیون کاربرد دارد. خم کردن ورق آلومینیوم برای مصارف زیادی انجام می گردد که می توان به طور دستی و آسان ورق را خم کرد.

اسم انواع آلومینیوم بر حسب آلیاژ

از جمله آلیاژهای مختلف آلومینیوم می توان به اسم انواع آلومینیوم بر حسب آلیاژ و درجه بندی آن ها  1100، 2011، 2014، 2024، 3003، 5052، 6061، 6063 و 7075 نام برد. معمولا هر کدام از درجات آلومینیوم با توجه به نوع کاربری و پروژه کاربری انتخاب می شود.

آلومینیم 1100 به عنوان آلومینیم خالص شناخته شده و از مهمترین ویژگی های آن نرم و انعطاف پذیر بودن آن است.

آلومینیوم 2011، برای طراحی و ساخت قطعات پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد.

آلومینیم 2014 مبتنی بر مس بوده و مقاومت بالایی دارد.

آلومینیم 2024، این آلیاژ ترکیبی مقاومت بالایی در برابر خستگی دارد.

آلومینیم گرید 3003 بیسترین کاربرد را داشته و با آلیاژ منگنز به صورت ترکیب بوده است.

آلومینیوم 5052 گزینه مناسبی برای محیط های مرطوب به شمار می رود.

آلومینیم 6061، این نوع گرید دارای طیف وسیعی از مقاومت و خواص مکانیکی است.

آلومینیوم نوع 6063 به نوعی آلومینیوم معماری شناخته شده و مقاومت بالایی در برابر کشش دارد.

آلومینیوم نوع 7075، نسبت به سایر گرید بندی ها داری وزن و مقاومت خوبی است.

هر کدام از اشکال و درصدهای آلیاژی آلومینیوم، متناسب با یک شرایط محیطی و پروژه ای می باشد که خرید و انتخاب آن باید بر اساس نوع عملکرد صورت گیرد.

شرکت ریخته گری سامی کاستینگ در جهت ارائه انواع آلومینیم متناسب با نوع کاربری و پروژه، به کارفرما مشورت داده و بهترین نوع آلومینیوم و آلیاژهای آن را در اختیار شرکت ها و کارخانجات قرار می دهد. 09107733349

انواع آلومینیوم در ایران

همانطور که گفته شد، آلومینیوم خالص بسیار نرم و انعطاف پذیر بوده و قابلیت خم شدگی دارد از این رو در صنعت از انواع آلومینیوم به همراه آلیاژ های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. انواع آلومینیوم در ایران با توجه به آلیاژهای نام برده شده در تاپیک قبلی، در صنایع مختلفی همانند فولاد و … به کار گرفته می شود.

شرکت سامی کاستینگ به عنوان مصرف کننده انواع آلومینیوم در ایران، آلومینیم خالص و تمامی آلیاژهای مربوط به آن را سالیانه به طور انبوهی ریخته گری کرد و در قالب قطعات صنعتی ارائه می دهد. شرکت ریخته گری سامی، تمامی اشکال قطعات آلومینیوم را در ابعاد پر مصرف و رایج به بازار عرضه می کند.

آلومینیوم یا آلومینیم؟

هیچ فرقی ندارد. آلومینیوم یا آلومینیم فلزی رایج در کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی است. کاربری انواع آلومینیوم متناسب با گرید بندی آلومینیم بوده و برای انجام هر پروژه ای با توجه به کارکرد آن نوعی از آلومینیوم خالص و یا آلیاژهای مختلف آن به کار گرفته می شود.

در هنگام خرید انواع آلومینیوم باید به نکاتی از جمله مقاومت در برابر خوردگی، استحکام و قدرت و هم چنین ماشین کاری دقت کرد.

شرکت ریخته گری سامی کاستینگ با سالها تجربه کاری در زمینه ریخته گری فلزات و تولید و طراحی اشکال و آلیاژهای متفاوت آلومینیوم در صنعت ریخته گری و بازار عرضه قطعات پیشگام بوده و سایت رسمی شرکت به عنوان منبعی علمی نیز شناخته می شود.

برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 09107733349

سوالات متداول:

عنصر آلومینیوم بعد از عنصر اکسیژن و سیلیون در مرتبه سوم از فراوان ترین عنصر بر روی پوسته کره زمین می باشد. آلومینیوم خالص بسیار واکنش پذیر بوده و به همین دلیل میزان آلومینیوم خالص بسیار کم و یافت آن دشوار است. آلومینیم یا AI در حالت آزاد یک فلز گرانبها و ارزشمند تر از طلا محسوب می شود

آلومینیوم فلز است یا آلیاژ؟

آلومینیوم با نماد شیمایی AL یکی از عناصر جدولی تناوبی با عدد اتمی 13 است که یک فلز شناخته می شود.

ارزش آلومینیوم چقدر است؟

عنصر آلومینیوم بعد از عنصر اکسیژن و سیلیون در مرتبه سوم فراوان ترین عناصر پوسته زمین قرار دارد. اما از آنجا که آلومینیوم خالص بسیار واکنش پذیر است یافت آن نیز دشوار است و ب همین دلیل حالت آزاد این فلز، گران بها تر از طلا است.

آلومینیم کجا کاربرد دارد؟

به خاطر ویژگی هایی خاصی که در متن مقاله اشاره شد، فلز آلومینیوم همه جا کاربرد دارد.

آلومینیوم از چه سنگی استخراج می شود؟

همنطور که گفته شد، آلومینیوم به خاطر واکنش پذیری بالا بصورت خالص در سطح زمین یافت نمی شود. در بیشتر موارد آلومینیوم از بوکسیت استخراج می شود. اما راه های دیگری هم برای استخراج آلومینیوم هست.

امتیاز به این مطلب

اشتراک گذاری:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on telegram
مشاوره رایگان

برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات با ما تماس بگیرید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *